You can edit almost every page by Creating an account. Otherwise, see the FAQ.

تیمسار محمود رئیسی

From EverybodyWiki Bios & Wiki



تیمسار محمود رئیسی[edit]

محمود رئیسی
محمود رئیسی


محمود رئیسی متولد شهر تهران بسال 1333 می باشد. 

مصاحبه با ویژه نامه هفته دفاع مقدس[edit]

امیر سرتیپ خلبان بازنشسته محمود رئیسی که سابقه بالغ بر 70 پرواز برون مرزی در دوران دفاع مقدس را داراست گفت: ارتش عراق 3 مرتبه در سالهای 59، 61 و 65 توسط روسها و فرانسوی ها تجهیز شد، در صورتی که ما با همان داشته های ابتدای جنگ، جنگ را به پایان رساندیم.
به گزارش روابط عمومی نهاجا امیر رئیسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نهاجا گفت: در دوران جنگ تحمیلی نیروی هوایی ارتش حدود نیمی از ناوگان جنگنده های خود را از دست داد، در صورتی که نیروی هوایی رژیم بعث عراق سه مرتبه توسط روسها و فرانسوی ها با انواع جنگنده های به روز دنیا و انواع سلاح ها و مهمات سنگین و نیمه سنگین و نیز هواپیماهای ترابری تجهیز شد.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس افزود: علاوه بر تجهیز نیروی هوایی عراق، پدافند آنها نیز انواع رادار و ضد رادارهای دقیق و موشکهای هوا به هوا، هوا به زمین را در اختیار داشتند.

وی با اشاره به تفاوت بیش از سیصد فروندی جنگنده های ایران و عراق در اواخر جنگ گفت: این عوامل دست به دست هم داد تا در اواخر جنگ نیروی هوایی ارتش ایران سعی دراجتناب از درگیری های مستقیم داشته باشد، به همین خاطر عراقی ها راحت تر مناطق مختلف اقتصادی و نظامی کشورمان را مورد هدف قرار می دادند.

امیر ریسی افزود: شاید یکی از دلایلی که قطعنامه در آن برهه پذیرفته و ادامه این جنگ غیر منطقی تلقی شد، همین تحولات نیروی هوایی عراق و به نوعی استحاله آن بود.

وی درباره دلیل عمده از دست دادن توان تهاجمی نیروی هوایی ارتش ایران در اواخر جنگ تصریح کرد: نیروی هوایی ارتش اوایل جنگ به تنهایی روبروی دشمن بعثی ایستاد، علاوه بر مأموریت های ذاتی خود که به بهترین شکل انجام شد، مأموریت سایر قوای مسلح کشور را هم به دوش می کشید، ما خیلی از جنگنده های خود را به خاطر جنگ با تانکهای عراقی در روی زمین و یا منهدم کردن ناوها و ناوچه های عراقی در دریا از دست دادیم، در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست که یک هواپیمای جنگنده به خاطر زدن چند تانک به پرواز درآید.

این پیشکسوت نیروی هوایی گفت: مشابه این برتری هوایی عراق در اواخر جنگ را بدون شک نیروی هوایی ارتش ایران در چند سال اول جنگ در اختیار داشت و همین برتری هوایی سبب شد عراقی ها در بسیاری از پیش بینی های خود دچار اشتباه شوند.
وی به یکی از دلایل برتری هوایی ایران و ترس عراقی ها در رویارویی با خلبانان ایرانی اشاره کرد و گفت: نیروی هوایی ایران در ابتدای جنگ تجهیزات خوبی و خلبانان شجاع و ماهری در اختیار داشت، در چند سال ابتدای جنگ به خلبانان عراقی دستور داده بودند که اگر توسط یکی از جنگنده های ایرانی تعقیب شدید، یا فرار کنید یا از جنگنده بیرون بپرید.

پیشکسوت دوران دفاع مقدس در این خصوص خاطره ای بیان کرد: این اتفاق برای خود من چندین مرتبه پیش آمد، در یک پرواز گشت هوایی دو هواپیمای عراقی از کنار ما قصد داشتند عبور کنند، در این مأموریت ما هم دو فروند بودیم، وقتی متوجه حضور آنها شدیم و به سمتشان گردش کردیم، آنها از ترس روبرو شدن با ما از هواپیمای خود بیرون پریدند.

امیر رئیسی درباره حساسیت خلبانان دوران جنگ روی حفظ تجهیزات نیروی هوایی ارتش گفت: همه خلبانان می دانستند که اگر خدای ناکرده جنگنده ای را از دست بدهند، جایگزینی برای آن نیست، به همین دلیل حداکثر تلاش خود را می کردند تا به هر قیمتی که شده هواپیما را حفظ کنند.

وی در این باره خاطره ای از یکی از مأموریت های خود تعریف کرد: در یک مأموریت هوایی که به من محول شده بود از پایگاه چهارم دزفول به پرواز درآمدم ولی متأسفانه به دلیل طولانی شدن مأموریت، بنزین تمام کردم طوری که قطعاً به پایگاه دزفول نمی رسیدم، در آن شرایط و مطابق دستورالعملها و استانداردها می بایست ایجکت می کرم، ولی دلم نیامد فقط به دلیل کمبود سوخت هواپیما را از دست بدهیم، به همین خاطر به سمت دهلران رفتم و در باند اضطراری 1500 متری آنجا که مخصوص هواپیماهای سبک بود به هر زحمتی که بود نشستم.

References[edit]

تیمسار محمود رئیسی[edit]


This article "تیمسار محمود رئیسی" is from Wikipedia. The list of its authors can be seen in its historical and/or the page Edithistory:تیمسار محمود رئیسی. Articles copied from Draft Namespace on Wikipedia could be seen on the Draft Namespace of Wikipedia and not main one.