You can edit almost every page by Creating an account. Otherwise, see the FAQ.

Jordi Jordan Farnós

From EverybodyWiki Bios & WikiJordi Jordan Farnós (Tortosa, 13 de febrer de 1983) és un historiador i polític català, diputat al Parlament de Catalunya en la XIII legislatura i regidor a l’Ajuntament de Tortosa.

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona; màster en Estudis Culturals Mediterranis per la Universitat Rovira i Virgili i postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores per la Universitat Autònoma de Barcelona. És Professor de Geografia i Història a l’Institut Dertosa i professor associat del departament d’Història i Història de l’Art en el campus de la URV a les Terres de l’Ebre.

Ha estat des de sempre vinculat en diferents moviments socials i polítics, destacant entre d’altres, les primeres associacions en defensa del col·lectiu LGTBI a l’Ebre, i sobretot,  la presidència de l’entitat  cultural Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa durant 7 anys on aconseguí un «Pacte pel patrimoni de Tortosa», entre altres èxits.

El 2011 fou elegit regidor a l’Ajuntament de Tortosa per Iniciativa-Entesa per Tortosa; el 2015 cofunda Movem Tortosa  com una formació progressista més àmplia i n’és elegit alcaldable per primer cop, esdevenint tercera força a la ciutat;  al 2019 es presenta per segon cop i es converteix  en la segona força del municipi, passant d’un 16% a un 21% dels vots. La negativa d’ERC i PSC a formalitzar un pacte evita que assumeixi l’alcaldia, però es converteix en cap de l’oposició i primera força d’esquerres a la ciutat.

El 2019 és elegit Vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable de les àrees de Turisme, Ensenyament, Cultura i Joventut. El 2020 funda Movem Terres de l’Ebre després de l’èxit de les diverses candidatures amb el paraigua d’aquesta formació ebrenca, havent aconseguit diverses alcaldies i regidories a les quatre comarques de l’Ebre, on governarà a dos dels quatre consells comarcals amb diversos acords progressistes.

El 14 de febrer de 2021 és elegit Diputat al Parlament de Catalunya després que Movem Terres de l’Ebre s’aliï amb Catalunya en Comú i el proposi com a cap de llista de la demarcació de Tarragona. En aquesta legislatura serà el portaveu del grup parlamentari d’ECP a les comissions d’Educació i de Justícia. En el moment que pren possessió del càrrec renuncia a la vicepresidència del Consell Comarcal del Baix Ebre per evitar l’acumulació de càrrecs, tal i com estableix el codi ètic de Movem Terres de l’Ebre.

Ha publicat el “Perquè de la vegueria ebrenca”, Onada Edicions, 2010, un estudi que pretén repassar la història politicoadministrativa de les Terres de l’Ebre com a territori des de l’època dels ilercavons fins avui dia recordant els seus vincles amb el Matarranya i el Maestrat.

References[edit]

Parlament de Catalunya. Fitxa de Diputat.

http://movemtortosa.cat/


This article "Jordi Jordan Farnós" is from Wikipedia. The list of its authors can be seen in its historical and/or the page Edithistory:Jordi Jordan Farnós. Articles copied from Draft Namespace on Wikipedia could be seen on the Draft Namespace of Wikipedia and not main one.