Welcome to EverybodyWiki 😃 ! Nuvola apps kgpg.png Log in or ➕👤 create an account to improve, watchlist or create an article like a 🏭 company page or a 👨👩 bio (yours ?)...

Liga Economistului

From EverybodyWiki Bios & Wiki
.

Liga Economistului [1] este o competiție de fotbal desfășurată în cadrul Academiei de Studii Economice [ro] din București. Competiția a prins viaţă la 1 martie 2008, din dorinţa Senatului Studenţesc de a oferi studenţilor şi cadrelor didactice din Academia de Studii Economice posibilitatea de a juca fotbal într-un mediu organizat. Liga Economistului este o competiţie de fotbal interfacultăţi destinată cadrelor didactice şi studenţilor din Academia de Studii Economice. Pe lângă acestea, Liga Economistului îşi mai doreşte să promoveze jocul de fotbal într-un mediu social şi competitiv [2].

Competiţia de fotbal masculin organizată de către Senatul Studenţesc al Academiei de Studii Economice aduce pe terenul de joc cele 11 facultăţi din cadrul universităţii menţionate. Echipele sunt formate din studenţi şi profesori, principala regulă este că în fiecare moment al jocului să existe în teren cel puţin doi profesori, numărul de jucători dintr-o echipă fiind în prezent de şapte, iar numărul rezervelor nelimitat.

Liga se desfăşoară sub forma a nouă etape, meciurile având loc în zilele de sâmbătă, cu precădere în intervalul orar 10:00 – 16:00. Cele 11 echipe înscrise vor juca fiecare câte un meci care durează 50 de minute la care se adaugă 5 minute pauză între reprize. În fiecare echipă joacă şapte oameni pe teren, din aceştia cel puţin doi trebuie să ie cadre didactice, numărul rezervelor este nelimitat.

Cupa Economistului se desfăşoară in paralel cu Liga, aceasta fiind structurată pe faze. Prima fază este cea preliminară în care ultimele şase echipe din clasamentul Ligii Economistului din anul precedent joacă în funcţie de tragerile la sorţi. După disputarea sferturilor, urmează semifinalele şi apoi finala. Câştigătoarea finalei este calificată automat pentru Supercupa Economistului [3]

References[edit]


This article "Liga Economistului" is from Wikipedia. The list of its authors can be seen in its historical and/or the page Edithistory:Liga Economistului. Articles copied from Draft Namespace on Wikipedia could be seen on the Draft Namespace of Wikipedia and not main one.